skip to Main Content

Uddamålsförlust hemma mot Mjällby

Kvällens hemmamatch på Olympia mot Mjällby AIF slutade med bortaseger. Mamudu Moro gjorde matchens enda mål.

Första halvlek
HIF fick matchens första chans efter fyra minuter sedan Adam Eriksson prickskjutit ett inlägg till Casper Widell som från nära håll styrde bollen strax utanför målvaktens första stolpe. Mjällby skulle kort därefter komma till en bra målchans då den HIF-bekanta Mamudu Moro provade med en lurig lobb som seglade strax över mål.

HIF:s bästa läge kom efter en kvart spelad. En hörnspark sveptes in till Mix Diskerud som fick till en bra volleyträff men bollen gick utanför. Armin Gigovic var dock ytterst nära att få en fot på den och kunna styra in bollen.

Första halvlekens farligaste läge tillföll gästerna när David Löfqvist satte pannan på ett bra inlägg. Nicken var bra men Anders Lindegaard stod för en stark reflexräddning och resultatet var alltjämnt 0-0, vilket stod sig halvleken ut.

Andra halvlek
Inför andra halvlek gjorde HIF tre byten. Alex Timossi, Max Svensson och Alhaji Gero kom in istället för Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson och Anthony van den Hurk. 30 sekunder in fick hemmalaget en kalldusch när Moro kom först på ett inlägg och stötte in 0-1 till Mjällby.

Resterande delen av halvleken bestod av ett stort bollinnehav för HIF. En riktigt bra chans till kvittering uppstod cirka en kvart in i den andra halvleken. Ravy Tsoukas inkast prickade Casper Widell som nickskarvade in till Alex Timossi. 19-åringen försökte sig på en cykelspark i liggande läge men bollen räddades på mållinjen.

Mjällby skapade ett par chanser på omställningar. Mest noterbar är den som David Löfqvist fick från straffområdeslinjen men han missade målet. HIF försökte därefter fortsatt skapa tryck och Alhaji Gero kom till två hyfsade lägen som blev resultatlösa. Lagets bästa kvitteringschans fick Max Svensson på tilläggstid men Marko Johansson stod för en bra räddning. På returen försökte Ravy Tsouka forcera in kvitteringen men returen blockerades. Matchen slutade 0-1 till Mjällby.