skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Anders Lindegaard räddade poäng i Falkenberg

HIF hämtade upp ett tvåmålsunderläge borta mot Falkenbergs FF och knep en poäng efter att Anthony van den Hurk reducerat innan målvakten Anders Lindegaard tog på sig hjälterollen i den 90:e minuten och nickade in kvitteringen.

Första halvlek
Falkenberg inledde matchen bäst och fick ett tidigt mål efter ett distansskott från Edi Sylisufaj, otagbart för Anders Lindegaard. Hemmalagets målskytt skulle några minuter senare vara nära att utöka sin målskörd när han träffade stolpen.

HIF:s första och bästa målchans i den första halvleken fick Mix Diskerud efter 13 spelade minuter. Mittfältaren fick på en bra volleyträff som Viktor Noring i FFF-målet lyckades avstyra.

Bortalaget fick mer bollinnehav efter den inledande kvarten och skapade ett par chanser till kvittering. Noel Mbo kom högst på en hörna som nickades undan av försvarare i FFF. Även Adam Eriksson kom till en bra möjlighet efter en lång löpning längs vänsterkanten, ytterbacken lyckades dock inte med inspelet.

Hemmalaget kom också till några halvchanser. Mest noterbart var ett distansskott i slutet av den första halvleken som tvingade Lindegaard till en kvalificerad räddning. Ställningen förblev dock 1-0 efter första halvlek.

Andra halvlek
I andra halvlek jagade HIF en mål. Istället för en kvittering utökade hemmalaget ledningen sedan inbytte Matthew Garbett avslutat i straffområdet och Ravy Tsoukas rensning hamnat i eget mål.

Det blev en jobbig uppförsbacke för Di Röe men laget skulle återigen jobba sig tillbaka efter underläge. I matchens 81:e minut slog inhoppande Assad Al Hamlawi en bra passning centralt in till Anthony van den Hurk. Holländaren tog elegant med sig bollen och placerade in sitt andra mål för säsongen.

Bortalaget fortsatte sitt tryck efter reduceringen och utdelningen skulle komma. Målvakt Anders Lindegaard spelade oväntad huvudroll i motståndarnas straffområde när han nickade in Martin Olssons hörna i 90:e minuten.

HIF fick en bra möjlighet att ta med sig alla tre poäng på övertid när Assad Al Hamlawi nickade ner till Armin Gigovic, avslutet från Gigovic blockerades dock av försvarare och matchen slutade således 2-2.

1. Anders Lindegaard
7. Anders Randrup
2. Ravy Tsouka
13. Martin Olsson
11. Adam Eriksson
8. Armin Gigovic
5. Brandur Hendriksson
42. Mix Diskerud
15. Max Svensson
23. Noel Mbo
39. Anthony Van Den Hurk

18. Alexander Nilsson
9. Alhaji Gero
10. Rasmus Jönsson
14. Mohammed Abubakari
20. Assad Al Hamlawi
24. Filip Sjöberg
32. Emil Hellman

Kaspar Sjöberg

4′ Edi Sylisufaj
66′ Matthew Garbett
81′ Anthony Van Den Hurk ( Assad Al Hamlawi )
90′ Anders Lindegaard ( Martin Olsson )

46′ Brandur Hendriksson Ut
46′ Mohammed Abubakari In
63′ Anders Randrup Ut
63′ Rasmus Jönsson In
72′ Max Svensson Ut
72′ Alhaji Gero In
72′ Noel Mbo Ut
72′ Assad Al Hamlawi In

61′ Anthony Van Den Hurk