skip to Main Content

Förlust i bortamötet mot Malmö FF

Efter en förlustfri period på sju matcher åkte HIF slutligen på ett nederlag. Skånederbyt på Eleda Stadion i Malmö slutade 4-1 till hemmalaget. Anthony van den Hurk var HIF:s målskytt.

Första halvlek

HIF inledde årets första Skånederby piggt redan från avspark. Malmö FF kunde dock så småningom ta sig in i matchen och började efter en kvart skapa ett par halvchanser. Framför allt skapade hemmalaget möjligheter genom skott från distans där både Jo Inge Berget men framför allt Ola Toivonen var de som stod för skottförsöken. Den senare tvingade Alexander Nilsson till en räddning efter 21 minuter då han tippade bollen över ribban till en hörna.

Efter 24 minuter åkte Helsingborg på en straffspark. Isaac Kiese Thelin föll i en närkontakt med Anders Randrup och domare Andreas Ekberg pekade på straffpunkten. Berget placerade straffen till höger om Nilsson som gick åt fel håll och hemmalaget hade därmed tagit ledningen med 1-0.

HIF:s första möjlighet kom i den 34:e minuten. Max Svensson stod för en tvåfotare på vänsterkanten och gjorde bort motståndaren Erdal Rakip. Mittfältaren kunde från sin favoritposition rikta ett inåtskruvat skott som MFF-målvakten Johan Dahlin fick sträcka ut hela sin längd för att tippa till hörna. På den efterföljande hörnan knuffades HIF-anfallaren Anthony van den Hurk omkull av Rakip. Ekberg blåste i pipan och pekade på straffpunkten för andra gången i matchen. Det var kvitterat i straffsparkar och kvitterat i matchen efter att van den Hurk själv kyligt väntade ut Dahlin och rullade in 1-1.

Det var en händelserik period på Eleda Stadion 35 minuter in i matchen samtidigt som spelet blev mer och mer fysiskt. Två minuter efter Di Röes kvittering nickade Kiese Thelin i ribban efter ett inlägg från vänsterkanten. Toivonen var nära att få in returen men Adam Eriksson kunde blockera skottet ett par decimeter från mållinjen.

Det föll ytterligare ett mål i första halvlek och det skedde precis innan första halvlek var till ända. Malmö tog ledningen med 2-1 efter en omställning där Eric Larsson först avslutade mot mål. Nilsson räddade men HIF lyckades inte få bort returen som kunde slås i mål av hemmabacken Franz Brorsson.

Andra halvlek

HIF inledde andra halvlek med en bra period och förde till stor del spelet under halvlekens första kvart. Det var ändå hemmalaget som skapade nästa farliga målchans efter en timmes spel. Detta då Anders Christiansen blev helt fri framför Nilsson som gjorde en jätteräddning och även avstyrde returen från dansken. På den efterföljande hörnan skulle Malmö dock utöka till 3-1. Efter en tilltrasslad situation där Brandur Hendriksson gick omkull nickade Toivonen ostört fram bollen till en fristående Anel Ahmedhodzic som från nära håll kunde nicka in bollen i mål.

Efter hemmalagets tredje mål fick Helsingborgs IF kämpa för att ta sig tillbaka in i matchen. Nilsson fick än en gång stå för en klassräddning när han tippade Bergets hårda distansskott över ribban med en enhandsräddning.

Svensson fick ett bra läge att ge HIF kontakt i matchen efter 72 minuter. Med kvicka rörelser och fötter kunde han med en överstegsfint skapa sig ett liknande skottläge som föranledde kvitteringen i första halvlek. Denna gång gick dock Svenssons skott över ribban. Martin Olsson försökte också från distans och testade Dahlin med ett skott från 25 meter i 80:e minuten som hemmalagets målvakt tvingades rädda ut till hörna.

Nilsson i HIF-målet stod för en bra match och gjorde ytterligare ett par högklassiga räddningar. På övertid fastställde emellertid Kiese Thelin matchresultatet till 4-1. HIF:s förlustfria svit stannar därmed på sju matcher.